Franchoys Ryckhals Boek

Franchoys Ryckhals boek recensie en informatie over de inhoud van de monografie van de 17e eeuwse schilder François Ryckhals (1609-1647). Op 13 april 2019 is het boek over Franchoys Ryckhals, behorend bij de tentoonstelling, verschenen bij Uitgeverij WBOOKS in samenwerking met het Stadsmuseum Zierikzee.

Franchoys Ryckhals Boek Recensie en Informatie

Nadat het boek gelezen is door de redactie, kun je op deze pagina de recensie en waardering van de monografie vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek lezen.

Francoys Ryckhals Boek Recensie en Informatie

Franchoys Ryckhals

Een Zeeuwse meester uit de Gouden Eeuw

  • Schrijver: Fred G. Meijer (Nederland)
  • Soort boek: monografie
  • Uitgever: WBOOKS, Stadsmuseum Zierikzee
  • Verschenen: 13 april 2019
  • Omvang: 112 pagina’s (125 afbeeldingen)
  • Uitgave: Paperback (groot formaat)
  • Waardering:

Inhoud van het boek

Ondanks dat Franchoys Ryckhals ruim honderd jaar geleden werd herontdekt, is hij nog nauwelijks bekend bij een groter publiek. Franchoys RyckhalsEen Zeeuwse meester uit de Gouden Eeuw brengt daar nu verandering in.

Franchoys Ryckhals, schilder en tekenaar uit Middelburg, werkte tussen ongeveer 1630 en 1647. Ryckhals’ grote productie geeft aan dat hij een succesvol kunstenaar was. Tegenwoordig zijn er ongeveer 120 schilderijen en tekeningen van zijn hand bekend.

In de achttiende eeuw raakte Ryckhals geheel vergeten, maar in 1917 werd hij herontdekt. Een groot deel van zijn werk bestaat uit schilderijen van boereninterieurs met dieren, allerlei vaatwerk en groenten en soms figuren. Ook schilderde hij indrukwekkende landschappen met vee, soms met een Bijbelse context, vissen op het strand en stillevens met kostbare voorwerpen. Zijn eigenzinnige en zeer karakteristieke werk is van hoge kwaliteit.

Bijpassende Boeken en Informatie