Kunstenaars Overleden 2018 Overzicht

Overleden 2018 Kunstenaars Gestorven 2018 Overzicht

Welke kunstenaars zijn er overleden in 2018? Wie zijn de schilders, beeldhouwers en andere beeldende kunstenaars die zijn gestorven in 2018? Welk bekende schrijvers, acteurs, actrices, regisseurs en architecten overleden in 2018? Uitgebreide informatie kun je vinden op deze pagina Overleden 2018 Kunstenaars Gestorven 2018.

Overleden 2018 Kunstenaars Gestorven 2018

De pagina overleden 2018 kunstenaars is ingedeeld op sterdatum waarbij de meest recente datum van overlijden bovenaan de lijst staat.

Kunstenaars overleden februari 2018

Overleden donderdag 1 februari 2018

Dennis Edwards
Leeftijd: 74 jaar
Amerikaanse souizanger
Overleden in Chicago, Illinois, Verenigde Staten
Dennis Edwards was een Amerikaanse souizanger die vooral bekend is als één van de zangers van de soulgroep The Temptations waar hij in 1968 David Ruffin verving. In de jaren 80 van de vorige eeuw probeerde hij een solo-carrière op de bouwen. Hij scoorde een bescheiden hot Don’t Look Any Further (1984). Maar verder succes bleef uit. Dennis Edwards werd geboren op 3 februari 1943 in Fairfield, Indiana, Verenigde Staten. Hij werd overleed twee dagen voor zijn 75e verjaardag in een ziekenhuis in Chicago aan de gevolgen van een beroerte.
Kunstenaars overleden januari 2018

overleden woensdag 31 januari 2018

Haim Gouri
Leeftijd: 94 jaar | Overleden in Jeruzalem, Israël
Israëlische dichter, schrijver en filmmaker
Haim Gouri was een Israëlische dichter, romanschrijver, documentairemaker en journalist. Zijn werk is niet in Nederlands vertaald. Wel is zijn bekendste boek over het proces van oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann in het Engels vertaald als Facing the Glass Booth. Hij werd op 9 oktober 1923 geboren in Tel Aviv en overleed op 94-jarige leeftijd.

Erwin de Vries
Leeftijd: 88 jaar | Overleden in Paramaribo, Suriname
Surinaamse beeldende kunstenaar
Erwin de Vries was een vooraanstaande Surinaamse beeldend kunstenaar. Zijn bekendste werk is het Nationaal Monument Slavernijverleden dat te vinden is in het Oosterpark in Amsterdam.  Hij werd op 21 december 1929 geboren in Paramaribo in Suriname en overleed op 88 jarige leeftijd in een ziekenhuis in Paramaribo.

overleden dinsdag 30 januari 2018

Romano Cagnoni
Leeftijd: 82 jaar | Pietrasanta, Italië
Italiaanse fotograaf
Romano Cagnoni was een Italiaanse fotograaf die lange tijd werkte vanuit Londen. Veel van zijn werk werd gepubliceerd in bekende tijdschriften. Romano Cagnoni werd geboren op 9 november 1935 in Pietrasanta, Italië waar hij ook overleed. Hij werd 82 jaar oud.

overleden zondag 28 januari 2018

Dharmasena Pathiraja
Leeftijd: 74 jaar | Overleden in Kady, Sri Lanka
Sri Lankaanse filmregisseur
Dharmasena Pathiraja was een vooraanstaande Sri Lankaanse filmregisseur. Hij werd op 28 maart 1943 geboren in Kandy, Sri Lanka en werd 74 jaar oud.

Coco Schumann
Leeftijd: 93 jaar | Overleden in Berlijn, Duitsland
Duitse jazzgitarist en drummer
Coco Schumann was een Duitse jazzmuzikant die zichzelf leerde gitaarspelen en drummen. Omdat hij van joodse afkomst was, heeft hij gevangen gezeten in verschillende concentratiekampen vanaf 1943. Waarschijnlijk doordat hij muzikant was, overleefde hij de ontberingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, Zij het ternauwernood. Na de oorlog keerde hij terug naar Belijn waar hij zich bekwaamde op de elektrische gitaar. Hij werd op 14 mei 1924 als Heinz Jakob Schumann geboren in Berlijn bereikte de leeftijd van 93 jaar.

overleden zaterdag 27 januari 2018

Mort Walker
Leeftijd: 94 jaar | Overleden in Stamford, Connecticut, Verenigde Staten
Amerikaanse striptekenaar
Mort Walker was een bekende Amerikaanse striptekenaar en cartoonist die vooral bekend is geworden door de strips  Beetle Bailey (1950) en Hi and Lois (1954). Hij werd op 3 september 1923 geboren in El Dorado, Kansas, Verenigde Staten. Op 27 januari 2018 overleed hij in zijn huis in Stamford, op 94-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een longontsteking.

overleden donderdag 25 januari 2018

Claribel Alegría
Leeftijd: 93 jaar | Overleden in Managua, Nicaragua
Nicaraguaanse dichteres en schrijfster
Claribel Alegría was één van de meest vooraanstaande dichteressen  en schrijfsters uit midden-Amerika die ook internationaal erkenning kreeg. Haar poëzie en romans zijn in verschillende talen vertaald. Maar, voor zover bekend, niet in het Nederlands. Ze werd op 12 mei 1924 geboren als Clara Isabel Alegría Vides in Estelí, Nicaragua en werd 93 jaar oud.

overleden dinsdag 23 januari 2018

Hugh Masekela
Leeftijd: 78 jaar | Overleden in Johannesburg, Zuid-Afrika
Zuid-Afrikaanse jazztrompettist, cornet, flugelhornspeler en zanger
Hugh Masekela was één van de beroemdste Zuid-Afrikaanse muzikanten en wereldwijd bekend. Hij speelde met vele grootheden uit de jazz en andere muziek. Zijn nummer Bring Him Back Home speelde een belangrijke rol in de strijd tegen Apartheid en de bevrijding van Nelson Mandela. Hugh Masekela werd op 4 april 1939 in Witbank, Zuid-Afrika geboren. Hij overleed op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker.

Nicanor Parra
Leeftijd: 103 jaar | Overleden in: La Reina, Chili
Chileense dichter en mathematicus
Nicanor Parra was een vooraanstaande Chileense dichter en mathematicus. In 2011 kreeg hij de belangrijke Miguel de Cervantes Prijs toegekend. Er zijn gedichten van Nicolas Parra in het Nederlands vertaald. Hij werd als Nicanor Segundo Parra Sandoval geboren op 5 september 1914 in San Fabián de Alico, Chili. Hij bereikte de zeer hoge leeftijd van 103 jaar.

overleden zaterdag 20 januari 2018

https://www.allesoveretenendrinken.nl/paul-bocuse-informatie-en-restaurant-franse-kok/Paul Bocuse
Leeftijd: 91 jaar | Overleden in Collonges-au-Mont-d’Or, Frankrijk
Franse chef en kookboekenschrijver
Misschien wel de beroemdste kok uit de 20e eeuw is de Franse topchef Paul Bocuse. Hij is een van de bekendste vertegenwoordigers van de Nouvelle Cuisine…Paul Bocuse Informatie >

overleden vrijdag 19 januari 2018

Dorothy Malone
Leeftijd: 92 jaar | Overleden in Dallas, Texas, Verenigde Staten
Amerikaanse film en tv-actrice
Dorothy Malone was een Amerikaanse tv- en filmactrice. Ze won een Oscar voor beste bijrol voor de film Written on the Wind (1956). Later werd ze vooral bekend door haar rol als Constance MacKenzie in de succesvolle tv-serie Peyton Place. Dorothy Malone werd op 30 januari 1925 geboren in Chicago, Illinois, Verenigde Staten. Ze overleed op 92-jarige leeftijd in een verzorgingstehuis in Dallas.

overleden donderdag 18 januari 2018

Augusto Polo Campos
Leeftijd: 95 jaar | Overleden in Lima, Peru
Peruviaanse componist
Augusto Polo Campos was één van de belangrijkste Peruviaanse componisten van de afgelopen vijftig jaar. Hij werd op 25 februari 1932 geboren in Ayacucho, Peru geboren en werd 85 jaar oud.

Guy Dupré
Leeftijd: 89 jaar | Overleden in Frankrijk
Franse schrijver en uitgever
Guy Dupré was een Franse schrijver en uitgever. Zijn werk is niet in het Nederlands vertaald. Hij werd op 27 februari 1928 geboren in Enghien-les-Bains, Frankrijk en werd 89 jaar oud.

overleden zaterdag 13 januari 2018

Tzimis Panousis
Leeftijd: 63 jaar | Overleden in: Athene, Griekenland
Griekse rockzanger, stand-up-comedian en acteur
Tzimis Panousis was een in Griekenland zeer bekende rockzanger, stand-up-comedian en acteur. Hij had meerdere aanvaringen met de overheid over zijn teksten. Ook zijn uitingen als stand-uo-comedian zorgde voor rechtszaken. Tzimis Panousis werd op 12 februari 1954 geboren in Athene, Griekenland. Hij overleed, 63 jaar oud, aan de gevolgen van een hartaanval in zijn huis in Athene.

Jean Porter
Leeftijd: 95 jaar | Overleden in: Canoga Park, Californië, Verenigde Staten
Amerikaanse actrice
Jean Porter was een Amerikaanse actrice die vele rollen speelde in speelfilms en tv-series. Haar carriere als actrice duurde van 1936 tot 1955. Ze werd op 8 december 1922 geboren in Cisco, Texas, Verenigde Staten en werd 95 jaar oud.

overleden vrijdag 12 januari 2018

Bella Emberg
Leeftijd: 80 jaar | Overleden op: Isle of Wight
Britse comédienne en actrice
Bella Emberg was een Britse actrice die een carriere had van zo’n 60 jaar en speelde in vele tv-series. Ze werd op 16 september 1937 geboren in Brighton, Sussex als Sybil Dyke en werd 80 jaar oud.

overleden donderdag 11 januari 2018

Jan Valentin Sæther
Leeftijd: 73 jaar | Overleden in Noorwegen
Noorse figuratieve schilder en beeldhouwer
Jan Valentin Sæther was een Noorse schilder en beeldhouwer die figuratief werk maakte. Daarnaast was hij priester in de gnostische kerk. Hij werd op 18 maart 1844 geboren en bereikte de leeftijd van 71 jaar.

overleden dinsdag 9 januari 2018

Yılmaz Onay
Leeftijd: 80 jaar | Overleden in: Turkije
Turkse toneelregisseur, theaterdirecteur en vertaler
Yılmaz Onay was een internationaal bekende Turkse toneelregisseurs. Hij werkte in Turkije, Duitsland, Nederland en Frankrijk en vertaalde toneelstukken uit het Duits in het Turks. Yılmaz Onay werd op 20 april 1937 geboren in Gaziantep, Turkije en werd 80 jaar oud.

overleden maandag 8 januari 2018

Denise LaSalle
Leeftijd: 78 jaar | Overleden in: Jackson, Tennessee, Verenigde Staten
Amerikaanse blues- en soulzangeres
Denise LaSalle, echte naam Ora Denise Allen, was een Amerikaanse blues- en soulzangeres. Op 6 juni 205 werd ze opgenomen in de Rhythm and Blues Music Hall of Fame. Ze werd op 16 juli 1939 geboren in Leflore County, Mississippi,  Verenigde Staten. Denise LaSalle overleed op 78 jarige leeftijd in haar eigen huis, in het bijzijn van haar familie, aan de gevolgen van een hartkwaal en een val.

Donnelly Rhodes
Leeftijd: 80 jaar | Overleden in: Maple Ridge, British Columbia, Canada
Canadese acteur
Donnely Rhodes was een Canadese acteur die vele tientallen rollen, vaak bijrollen, speelde in films en tv-series. Hij is op 4 december 1937 geboren in Winnipeg, Manitoba, Canada. Op de leeftijd van 80 jaar overleed hij aan de gevolgen van kanker in het Baillie House Hospice, Maple Ridge, Canada.

overleden zondag 7 januari 2018

France Gall
Leeftijd: 70 jaar | Overleden in: Neuilly-sur-Seine, Frankrijk
Franse zangeres en chansonnière
France Gall (echte naam: Isabelle), was een Franse zangeres en chansonnière die vooral bekend is van het liedje  Poupée de cire, poupée de son (geschreven door Serge Gainsbourg), waarmee ze het Songfestival in 1965 won. Op 9 oktober 1947 werd ze geboren in Parijs. Ze overleed op zeventig jarige leeftijd aan de gevolgen van longontsteking.

Bjørg Vik
Leeftijd: 82 jaar
Noorse schrijfster en journaliste
Bjørg Vik was een Noorse schrijfsters die romans, verhalen, kinderboeken en toneelwerk schreef. Ook was ze actief als journaliste. Haar roman Late liefde (Roser i et sprukket krus, 1998) werd in het Nederlands vertaald en werd zelfs een aantal keren herdrukt. Bjørg Vik werd op 11 september 1935 in Oslo, Noorwegen geboren en werd 82 jaar oud.

overleden vrijdag 5 februari 2018

Jerry Van Dyke
Leeftijd: 86 jaar | Sterfplaats: Hot Springs, Arkansas Verenigde Staten
Amerikaanse acteur
Jerry Van Dyke was een Amerikaanse acteur en broer van de bekende acteur Dick Van Dyke. Hij is zijn carriere begonnen als stand-up-comedian. Na zijn debuut als acteur in de tv-show van zijn broer The Dick Van Dyk Show, speelde hij met regelmaat rollen in tv-series. Jerry Van Dyke werd op 27 juli 1931 geboren in Danville, Illinois, Verenigde Staten en werd 86 jaar oud.

overleden donderdag 4 januari 2018

Aharon Appelfeld
Leeftijd: 85 jaar | Sterfplaats: Tel Aviv, Israël
Israelische schrijver

Aharon Appelfeld was een Israëlische schrijver van Roemeense afkomst. Hij schreef zijn boeken in het Hebreeuws alhoewel hij de taal pas in zijn tienerjaren machtig werd. Het belangrijkste thema in zijn werk is de Holocaust. Veel van de boeken van Aharon Appelfeld zijn in het Nederlands vertaald. Hij werd op 16 februari 1932 geboren als Ervin Appelfeld in Jadova, Roemenië (nu: Oekraine) en werd 85 jaar oud.

Johannes Brost
Leeftijd: 71 jaar | Sterfplaats: Lund, Zweden
Zweedse acteur
Johannes Brost was een vrij bekende Zweedse acteur die vooral bekend werd door zijn rollen in tv-series maar ook op toneel en speelfilms speelde. Hij werd op 25 september 1946 geboren in Stockholm en overleed aan de gevolgen van kanker.

Emerante Morse
Leeftijd: 99 jaar | Sterfplaats: Hôpital Saint-Esprit, Port-au-Prince, Haïti
Haïtiaanse voodoo-zangers en danseres
Emerante Morse was de meest vooraanstaande voodoo-zangeres en danseres van Haïti. Ze was de dochter van de beroemde Haïtiaanse entertainer en zanger Ti Candio or Kandjo. Emerante Morse werd op 24 september 1918 geboren in Rivière Froid, Haiti en bereikte de respectabele leeftijd van 99 jaar oud.

overleden dinsdag 2 januari 2018

Guida Maria
Leeftijd: 67 jaar | Lissabon, Portugal
Portugese actrice
Guida Maria was een bekende Portugese actrice die een carriere had van zo’n 60 jaar. A; op zeer jonge leeftijd stimuleerde haar vader, die zelf acteur was, haar om te gaan acteren. Ze speelde zowel rollen op toneel als in film en op televisie. Ze werd op 23 januari 1950 geboren in Campo de Ourique, Lissabon, Portugal. Ze overleden, 67 jaar oud, aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

overleden maandag 1 januari 2018

Mauro Staccioli
Leeftijd: 80 jaar | Sterfplaats: Milaan, Italië
Italiaanse beeldhouwer
Mauro Staccioli was een Italiaanse beeldhouwer die vooral bekend is van zijn vrij grote abstracte beelden die vaak in de openbare ruimte werden geplaatst. Hij werd op 11 februari 1937 geboren in Volterra, Italië en werd 80 jaar oud.
Bijpassende Informatie