Uit de stal van Bosch Recensie ∗∗∗∗

Uit de stal van Bosch recensie Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen waardering en informatie over de inhoud van het boek. Op 3 december 2018 is bij Uitgeverij WBOOKS het boek in de Uit de stal van Bosch – Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen verschenen.

Uit de stal van Bosch recensie Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen

Uit de stal van Bosch Recensie Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen

In 2016 organiseerde het Noordbrabants Museum ter gelegenheid van zijn vijhonderdste sterfdag de zeer succesvolle tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Ter voorbereiding van deze tentoonstelling is er bovendien negen jaar lang onderzoek gedaan naar de schilderijen die aan de schilder werden toegschreven. Dit onderzoek heeft geleid tot vele nieuwe ontdekkingen. Daarnaast zal menig museum teleurgesteld zijn geraakt nadat werd vastgesteld dat Bosch niet de schilder was van één van de schilderijen.

Nieuwe ontdekkingen

Het onderzoek naar de schilder Jheronimus Bosch en zijn werk is trouwens nog steeds in volle gang. Via het boek Uit de stal van Bosch – Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen krijg je een mooi beeld van wat dit onderzoek kan opleveren. Uitgebreid, zeer gedetailleerd en met de modernste technieken is het schilderij Aanbidding der Koningen onderzocht. Het boek verschaft op een heldere en duidelijke wijze inzicht in de uitkomst van dit onderzoek.

Boeiend onderzoek van de Aanbidding der Koningen

Zeker bij zo’n bijzondere en unieke schilder Jheronimusch Bosch die zeer veel wilde vertellen en uitbeelden in zijn werk voegt een toelichting als dit veel toe. Interessante details worden toegelicht. Hierdoor krijg je veel meer inzicht in de bedoelingen die de schilder had met de Aanbidding der Koningen. Bovendien wordt het werk geplaatst in zijn tijd en inverhouding tot tijdgenoten. Ook de navolgers komen aan bod. Weliswaar is het boek hier en daar misschien wat academisch geschreven. Maar dat doet weinig afbreuk aan plezier het lees- en bovenal kijkplezier. Het zorgt er bovendien ook voor dat je nog meer van de dit unieke en uitzonderlijke schilderij kunt genieten. Uitgeverij WBOOKS heeft het boek uiterst verzorgd uitgegeven. Uit de stal van Bosch Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Uit de stal van Bosch

Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen

  • Schrijvers: Jos Koldeweij, Matthijs Islink, Ron Spronk
  • Soort boek: kunstboek, monografie
  • Uitgever: WBOOKS, Noordbrabants Museum
  • Verschenen: 3 december 2018
  • Omvang: 96 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Tags: Jheronimus Bosch, Driekoningen, Vlaamse primitieven
  • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie