Siegfried Gohr Rene Magritte Boek Recensie ★★★★★

Siegfried Gohr Rene Magritte Boek Recensie ★★★★★

Siegfried Gohr Rene Magritte Boek Recensie ★★★★★
De surrealistische schilder René Magritte spreekt zeer velen tot de verbeelding. Niet alleen kunstliefhebbers maar ook mensen die nauwelijks een museum bezoeken kennen vaak een aantal van zijn schilderijen. Over veel van zijn schilderijen is veel te vertellen. Hoe zijn ze tot stand gekomen? Wat is de betekenis van het schilderij? Wat wordt er precies afgebeeld? De Duitse kunstkenner en hoogleraar kunstgeschiedenis Siegfried Gohr doet is zijn boek René Magritte Het onbereikbare bereiken een zeer geslaagde poging om het werk van de schilder te verklaren.

Uitstekende en zeer uitgebreide monografie van het werk van René Magritte
Op zo’n 300 werken van de hand van René Magritte wordt ingegaan. Natuurlijk gaat er veel aandacht uit naar zijn meest bekende schilderijen, maar ook minder bekende werken worden uitgebreid onder de loep genomen. In de ruim 300 pagina’s die dit mooi en zeer verzorgd door het Davidsfonds uitgegeven boek wordt een zeer volledig beeld geschetst van één van de meest invloedrijke schilders uit de 20e eeuw. Zorgvuldig formulerend en gelardeerd mooie afbeeldingen neemt Siegfried Gohr de tijd om leven en werk in detail te klaren. Het boek van Siegfried Gohr René Magritte Het onbereikbare bereiken is gewaardeerd met de maximale ★★★★★ (uitmuntend).

Recensie door Theo Jordaan

SIEGFRIED GOHR – RENÉ MAGRITTE BOEK HET ONBEREIKBARE BEREIKEN
– Titel: René Margitte Het onbereikbare bereiken
– Schrijver: Siegfried Gohr  (Duitsland)
– Soort boek: biografie, monografie
– Nederlandse vertaling: Hilde Pauwels, Saskia van der Lingen
– Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij
– Verschenen: 22 februari 2017
– Omvang: 352 pagina’s (met afbeeldingen)
– Uitgave: Paperback (groot formaat)
– Prijs: € 34,50
– Waardering: ★★★★★ (uitmuntend) Theo Jordaan
– …Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst René Margitte Het onbereikbare bereiken
René Magritte. Het onbereikbare bereiken bevat naast meer dan 300 werken ook heel wat onuitgegeven materiaal.
In elk hoofdstuk komt een sleutelwerk uitgebreid aan bod. Telkens wordt de intellectuele en historische context geschetst die leidde tot het ontstaan van dit werk en de hieraan gerelateerde schilderijen en tekeningen. ‘Het resultaat is een monografie waar voortaan niemand die zich in Magritte wil verdiepen omheen kan. Tegenover het overvloedige en vaak verrassende illustratiemateriaal staat een tekst die het oeuvre hoofdstuk voor hoofdstuk verheldert. De thematische aanpak stelt Siegfried Gohr in staat bij zijn behandeling van bepaalde vragen zo dicht mogelijk bij het werk te blijven’ (Michel Draguet, directeur Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel).

Siegfried Gohr Informatie
Siegfried Gohr werd geboren in 1949 en studeerde in Keulen en Tübingen. Hij was directeur van het Museum Ludwig in Keulen en hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Staatliche Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe. Tegenwoordig bekleedt hij een leerstoel aan de Kunstakademie in Düsseldorf, waar hij ook directeur is van de Akademie-Galerie. Van zijn hand verschenen talrijke boeken en artikelen over moderne en hedendaagse kunst, zoals monografieën over Pablo Picasso en Markus Lüpertz.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken over Schilders
Nieuwe Kunstboeken 2017
Kunstboeken Recensies