The American Dream Catalogus Tentoonstelling Recensie ★★★★

The American Dream Catalogus Tentoonstelling Recensie ★★★★

The American Dream Catalogus Tentoonstelling Recensie ★★★★
Vanaf zondag 19 november 2017 tot en met zondag 27 mei 2018 kun je in het Drents Museum te Assen de tentoonstelling The American Dream bezoeken. Er wordt een mooi en indrukwekkend overzicht geboden van schilderijen uit het Amerikaanse realisme. De tentoonstelling The American Dream bevat onder ander werken van de beroemde Amerikaanse schilders Edward Hopper, Roy Lichtenstein, Alice Neel en Andy Warhol. Op deze pagina is informatie te vinden over de The American Dream Catalogus die is uitgegeven door Uitgever WBOOKS naar aanleiding van deze tentoonstelling.

Uitstekend en inspirerend overzicht van het Amerikaanse realisme in de kunst
Goed om te weten is trouwens dat het eigenlijk om een dubbeltentoonstelling gaat van het Amerikaanse realisme van 1945 tot 2017. Het Drents Museum toon Drents Museum toont schilderijen en foto’s uit de periode 1945-1965. En het Kunshalle in Emden, Duitsland, concentreert zich op de Amerikaanse kunstwerken. Zoals bijna altijd bij de boeken van Uitgeverij WBOOKS is ook deze The American Dream mooi en zeer verzorgd uitgegeven. In verschillende hoofdstukken wordt ingegaan om de Amerikaanse realistische kunst in verschillende periodes. De korte en bondige teksten geven voldoende achtergrondinformatie om meer begrip te krijgen van wat de kunstenaars bewoog en motiveerde om hun kunstwerken te maken. Maar vooral de mooi gedrukte afbeeldingen van de schilderijen en foto’s vormen belangrijkste deel van het boek. Natuurlijk is er een aantal kunstwerken te vinden die vrij algemeen bekend zijn. Maar wat vooral leuk is het ontdekken van Amerikaanse kunst die over het algemeen wat minder belicht is. Zelfs als je de tentoonstellingen niet bezocht hebt, geeft het boek The American Dream een mooi overzicht van wat de Amerikaanse figuratieve kunst sinds (en zelfs ook nog iets ervoor) aan hoogtepunten en kwaliteit te bieden heeft. Het boek The American Dream. Amerikaans realisme 1945-2017 is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

THE AMERICAN DREAM
Amerikaans realisme 1945-2015
– Titel: The American Dream
– Onderwerp: Amerikaanse realistische schilderkunst
– Schrijvers: Annemiek Rens, Katharina Henkel
– Soort boek: catalogus, monografie
– Uitgever: WBOOKS
– Verschenen: 1 november 2017
– Omvang: 204 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 24,95
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Inhoud The American Dream Catalogus Tentoonstelling
1945 – De Tweede Wereldoorlog heeft Europa grotendeels verwoest. Amerika is de toekomst met The American Dream als het grote ideaal. Wie hard werkt, kan alles bereiken. New York wordt de culturele hoofdstad van de wereld. Naast de abstracte kunst van het modernisme, houdt een groep kunstenaars vast aan de zichtbare werkelijkheid. Kunst moet in hun ogen altijd een connectie met het dagelijks leven hebben. Behorend bij de gelijknamige tentoonstelling in het Drents Museum.

Bijpassende Boeken en Informatie
Beroemde Amerikaanse Kunstenaars
Nieuwe Kunstboeken 2017
Drents Museum Openingstijden en Informatie